vrijdag 3 september 2010

Sociale catalogi

Hier blijkt maar eens de wet van de remmende voorsprong. terwijl als voorbeeld naar de catalogus van de OBA verwezen wordt, blijken we in Drenthe al veel verder te zijn!
Dat linkje naar my discovery's in Amsterdam is maar een gebrekkig hulpmiddel waar je ook nog eens apart op moet inloggen, en dan werkt de koppeling ook nog niet eens altijd goed. Als ik onze nieuwe WISE catalogus daarnaast zet, dan kun je alles wat my disc. biedt geïntegreerd in de catalogus zelf doen. Ik ben wel eens benieuwd hoeveel gebruikers dat doen.Eind 2011 moet de catalogus minstens met 1000 recensies zijn verrijkt, volgens de doelen van de nota digitale bibliotheek. Lijkt me niet te veel gevraagd.
Dan blijkt worldcat een serieuzere informatiebron. Het kleine Hoogeveense tijdschrift Veenmol blijkt dan opeens te leen in bijv KB en NIOD. Nu nog de stap maken om dit naadloos in eigen catalogus zichtbaar te maken en aanvraagbaar te maken voor onze klant,,,,,,,,,,,

2 opmerkingen:

  1. Het is interessant om te onderzoeken of het gemakkelijk te realiseren is om de Drentse catalogus in Worldcat onder te brengen. Zou Worldcat op de manier die jij voorstelt als alternatief voor 13 onder 1 knop kunnen fungeren?Wil jij, of Richard in het POC, dat eens inbrengen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Verrassend: de Veenmol in Worldcat. Een mooi voorbeeld van globalisering van catalogi, lijkt me.
    Hoe verhoudt zich dat tot de ontwikkelingen die in juni in Gron. over de digitale toekomst van de bibliotheek werden gepresenteerd?
    Misschien stof voor een MT-blog??

    BeantwoordenVerwijderen